Предстоящи събития

културен център - къща "М. Балкански"

Това събитие е вече приключило

Културен уикенд с Фондация "Миню Балкански"

15 - 16 юни 2019

Културен център в Нова Загора към Фондация Миню Балкански предлага на вниманието на жителите и гостите на гр. Нова Загора поредица от много интересни събития, безплатни за посетителите.

На 15-ти юни от 19:00 ч., в Къща „М. Балкански“ (до ЖП гарата) ще започне клавирен концерт на възпитаниците на Елена Юлиянова от Школа по изкуствата „Емануил Манолов“ към НЧ „Искра“ и СУ „Екзарх Антим I“ от град Казанлък. Учениците на Елена Юлиянова са известни с наградите си, получени от конкурси в цялата страна и чужбина. Мнозина от тях са намерили успешна реализация като музиканти. В програмата ще можем да чуем произведения на български, руски, и западноевропейски автори от класиката. 

От 20:00 в театър "М. Балкански" (до у-ще "Христо Ботев") ще се прожектира филма „Да надскочиш съдбата“. Филмът е разказ за живота проф. Минко Балкански, забележителния и не лек път, по който е извоювал своите победи и успехи. Прожекцията ще се състои на 15-ти юни, събота, в Театър „М. Балкански“ (в сградата на Гимназия „Христо Ботев“) от 20:00 ч.

В неделя, 16-ти юни, от 18:00 в Театър „М. Балкански“ концерт ще представи оркестърът на Националното Училище за Музикални и Сценични Изкуства „Проф. П. Владигеров“ – гр. Бургас, с диригент Петя Тончева. Талантливите ученици ще изпълнят разнообразна симфонична и камерна програма.

Входът за всички събития е безплатен за посетителите.

12 юни 2019
прегледи 300
Стоян
ще коментирате ли?
    Все още няма коментари