Стани нине, господине..

Стани нине господине, че ти идем добри гости, добри гости коледари. Коледарстването е български обичай в които младите момци излизат по улиците пеят коледни песни, веселят се, пият вино (най-вече). Защо по коледа няма коледари в Нова Загора? Нима нещо Ви е срам младите да излезете и да пеете по улиците? Или може би не е модерно да си коледар? А модерно ли е да празнувате "хелуин" облечени като идиоти, чествайки... нещо!?!?!?  Не защото празника е американски или нещо е тъп, а защото българските традиции и обичаи остават на заден план. Защото предпочитам да видя пияни и пеещи коледари по коледа, отколкото пияни и странно облечени младежи в някакъв нищо не значещ за мен ден от годината. Весела коледа! 

ще коментирате ли?
 • МладенМного Добре Казано! Взимайте сигегите и бъклизите с вино и излизайте да пеете и да се веселите. Това е българска традиция и българските носии и обичай има своето място в света. Ако спрете традициите ще останеме без самоличност и държава! Весела Коледа
  24 декември 2015
 • stoqnqkoviskam da i pripomnq nqkoi koledna pesen :arrow: no nemoga :angry: :evil: kak :?:
  24 декември 2009
 • стефанТук са направели тази тема не да питате за текста на песента а за по сериозно нещо за кедуването в Нова Загора.Според мен трябва да бъде формирана група за коледари в Нова Загора и 100% че ще има поне 15 човека желаещи.Ако има тъкав списък за коледари аз ще се запиша с голямо удоволствие.Надявам се тази инициятива да бъде започната.А ако няма желаещи за коледари попитате в ДЮФА"Загорчета" мойе и от там да има йелаещи.
  19 декември 2008
 • assholepi6ete mi na skype serioussam91 do 15.12.08 g :lol:
  14 декември 2008
 • assholeabe ne moga da nameq edna pesen "Стани Нине Господине" pls help aa za imeto prosto se bazikam :lol:
  14 декември 2008